INTOHIMOSTA PUKEUTUMISEEN JA PALVELUUN

find your colors - find your style

TRENDIKATSAUS - SYKSY/TALVI 2016-2017

Syksy-talvisesongissa arvostetaan laadukkuutta ja ajattomuutta, käsityöläisyyttä ja perinteikkyyttä sekä mukavuutta ja toiminnallisuutta.
Näkyvimmät trendisuuntaukset ovat ajaton ja laadukkuutta arvostava maanläheisyys, modernisoitu retrous ja toiminnallisuutta arvostava ”järkevä” muoti.
Uusi sesonki tarjoaa uudenlaista naisellisuutta, jossa ajattomiin arkisuosikkeihin yhdistetään pehmeitä röyhelöitä sekä sporttisia ja ylellisiä yksityiskohtia. Tämän sesongin avain on odottamattomien elementtien yhdisteleminen raikkaan yksilölliseksi lookiksi.

Sesongin värimaailma on syyskaudeksi poikkeuksellisen värikäs. Värikarttaa hallitsevat nyt murretut, lämpimät ruskaiset sävyt, maanläheiset, luonnolliset sävyt ja hailakat, utuiset pastellisävyt. Eri metallinsävyt ovat tässä syys-talvisesongissa korostetusti esillä. Tehosteväreinä toimivat todella värikylläiset, rikkaat värit.
 

Syksy/talvi 2016-17 -sesongin päätrendit:

1. Essential / Eteerisyys – autenttisuus, ajattomuus, laadukkuus 2. Artisanal / Moderni retro –luovuus, teatraalisuus, käsityöläisyys
3. Functional / Toiminnallisuus - urheiluvaikutus, high-tech, innovatiivisuus
 
1. ETEERISYYS
- autenttisuus, ajattomuus, laadukkuus-
 
Tämän syksyn yksi kolmesta trendisuuntauksesta korostaa laadun, ajattomuuden ja luonnollisuuden merkitystä. Teemassa painotetaan valitsemaan enemmän laatua ja vähemmän määrää. Nämä seikat näkyvät suuntauksen materiaalivalinnoissa, silhueteissa ja väripaletissa – näiden kaikkien on toimittava keskenään yhteen niin, että ne ovat aina muodissa.
Tähän muuten niin hyvin klassiseen teemaan tuodaan mielenkiintoa yhdistelemällä vastakohtaisia materiaaleja, pintoja ja värejä.

Silhuetti ja materiaalit
Tyylisuunnalle ominaisena nähdään nyt hyvin ajattomia ja klassisia vaatemalleja. Räätälöityjä pukuja ja yksityiskohtia arvostetaan ja klassiset puvut nostavatkin jälleen päätään. Silhuetit ovat luonnollisia, muodollisia ja jopa androgyynisiä.
Materiaalit ovat laadukkaita, ajattomia ja helposti yhdisteltäviä.
Teeman sisällä suosituimmiksi materiaaleiksi nousevat erityisesti eri nahkalaadut; pehmeä mokka, harjattu nahka, kiiltonahka sekä matelijannahkakuvioidut pinnat. Materiaalien pehmeyttä ja mukavuutta pidetään tärkeänä; erilaiset pörrö- ja pehmomateriaalit (fleece) sekä lämpöiset ohuet neulokset ovat tässä sesongissa vahvasti esillä.

Värit, kuosit, printit
Tämän tyylisuuntauksen väripaletti on hyvin aito; se koostuu harmoonisista, luonnonläheisistä ja luottoklassikoiksi muodostuneista värisävyistä. Harmaiden eri sävyt, savenharmaa, beige, tummanruskeat sekä luonnonvalkoinen ja musta toimivat tämän paletin pohjana. Palettiin tuodaan heleyttä herkillä, jopa hieman utuisilla harmaalla taitetuilla värisävyillä esim. kyyhkynsininen, uturoosa. Syvä viininpunainen ja oliivinvihreä viimeistelevät tyylisuunnan väripaletin tähän sesonkiin uudennäköiseksi.
Printit ja kuosit ovat hyvin hillittyjä; pystyraita, liituraita ja ruutu ovat hallitsevia.
Liukuvärjäys ja marmorikuosi tuovat modernia vivahdetta muuten tähän niin klassiseen tyylisuuntaan.

Avainasiat
- Klassiset puvut (trenssi, villakangastakki)
- Ylisuuri ja –pitkä takki
- Yksityiskohdat (kaksirivinapitus, shaalikaulus)
- Nahkamateriaalit
- Ajattomat vaatemallit
- Kontrastisuus (esim. mattapintojen ja kiiltäväpintaisten materiaalien yhdisteleminen)
- Liukuvärjäys

2. MODERNI RETRO
- hipahtavuus, luovuus, teatraalisuus -

Sesongin toinen pääsuuntauksista korostaa mielikuvituksen, luovuuden ja käsityöläisyyden tärkeyttä. Erilaiset kulttuuriperinteet ja kulttuurien kohtaamiset ovat vahvasti esillä ja ne näkyvät erityisesti teeman valtavassa kuositarjonnassa. Tämä ”moderni retro” -tyylisuuntaus yhdistää 60- ja 70-lukua, vintagea ja teatraalisen viktoriaanista maailmaa. Nyt on vapaus olla luova ja leikitellä tyyleillä, väreillä, kuoseilla ja materiaaleilla.

Silhuetti ja materiaalit
Korkeat vyötäröt, midimitta, pitkät linjat ja pussimaisuus ovat vahvasti esillä tässä tyylisuuntauksessa.
Silhuettia ylikorostetaan täyspitkillä ja väljälinjaisilla maximekoilla, pitkillä housuhameilla ja leveillä lahkeilla. Isot huivikaulukset, suuret pussihihat ja kerrostetut helmat edustavat teeman teatraalisuutta.
Sametti on teeman tärkein materiaali. Tämä tyylisuunta tarjoaa runsaasti erilaisia kuviopintaisia materiaaleja; bukleeta, brokadia ja jacquardia, jotka viestivät tyylisuunnan nostalgisuudesta sekä edustavat retroa 3D-maailmaa. Modernia ilmettä tuovat pitsikuvioidut laserleikkaukset, painokuvioinnit, rei’itykset ja kohokuvioinnit. Erilaiset kiiltävät pinnat sekä peittävän läpikuultavat pitsi ja sifonki lisäävät tähän teemaan glamouria.

Värit, kuosit, printit
Värit ovat hyvin kirkkaita ja rikkaita. Paletti on hyvin lämmin ja sitä hallitsee vahvasti murretut keltaisen sävyt; sinapinkeltainen, tumma oljenkeltainen, sahrami ja hunajankeltainen. Värisuoraa ryhdistetään tummalla espressonruskealla, naavanvihreällä ja keskiharmaalla sekä raikkaalla turkoosilla. Pehmeyttä palettiin tuovat hieman jopa haalistuneet, murretyt sävyt; pehmeä kurpitsa, haalistunut koralli ja utuinen roosa.
Lämpimät metallinsävyt (kulta, kupari ja pronssi) tuovat glamouria retroon tyylisuuntaan.

Kuoseissa, erityisesti kukkakuoseissa, on vara mistä valita. Tämän tyylisuunnan sisälle mahtuu hipahtavaa ja retroa kukkakuosia, viktoriaanista ja romanttista tummapohjaista kukkakuosia sekä etnisyyttä huokuvaa, folkloristista kukkakuosia. Vintagehenkiset art deco –tyyliset kuosit, harlekiinikuosit ja ikat-kuosit värittävät jo muuten niin rikasta printti- ja kuosimaailmaa.

Avainasiat
 - Sametti
 - Leveälahkeiset housut
 - Housuhame (pituus puoleen sääreen)
 - Midimittainen hame (väljä, laskostettu tai kynämallinen, sivulla halkio)
 - Talonpoikaispusero huivikauluksella ja suurilla pussihihoilla
 - Etnisyys & folklore (pitkästä aikaa esillä talvimuodissa)
 - Viktoriaaninen romanttisuus
 - Poolokaulus
 - Röyhelöt ja hapsut
 - Puhvihihat
 - Sinapinkeltainen
 - Kukkakuosit
 - Turkikset
 - Off-shoulder

2. TOIMINNALLISUUS
- urheilumuodin vaikutus, high-tech, innovatiivisuus -

Sesongin kolmannessa trendisuuntauksessa halutaan korostaa toiminnallisuuden ja muodikkuuden onnistunutta yhdistämistä. Jokapäiväiseen pukeutumiseen haetaan vaikutteita urheiluvaatetuksesta, sen virtaviivaisuudesta, toiminnallisuudesta ja mukavuudenhalusta.
Teemalla halutaan rikkoa rajoja ja luoda selkeästi uudenlaisia muoti-innovaatioita. Tällä tyyllisuunnalla otetaan rohkea askel kohti uudenlaista huomista muodin saralla.

Silhuetti ja materiaalit
Tyylisuunnan linjat ovat pehmeitä, virtaviivaisia jopa hieman ylisuuria. Vaikutteita malleihin ja linjoihin on haettu 90-luvun sporttivivahteisesta muodista.
Materiaalit vahvistavat teeman toiminnallista linjaa high-tech-materiaaleilla, 3D-vaikutteilla, laserleikkauksilla ja erilaisilla tekstuureilla. Nahkalaadut tuovat teknologisesti kehitettyjen materiaalien rinnalle luonnollisuutta, jotka ovat todella merkittävässä roolissa tässä tyylisuunnassa. Erilaisia nahkalaatuja on runsaasti mm. nappanahka, mokka, kiiltonahka ja metallivärjätyt nahkat.

Värit, kuosit, printit
Väripaletti on hyvin intensiivinen, terävä ja kontrastinen; se edustaa aktiivisuutta ja yllätyksellisyyttä. Värit ovat hyvin rikkaita ja voimakkaita. Lime, haponvihreä ja kirkas omenanvihreä saavat rinnalleen kirkkaan fuksian, tomaatinpunaisen, syvän hunajankeltaisen ja voimakkaan purppuran.
Intensiivistä väripalettia rauhoittaa syvä indigonsininen, metalliset harmaan sävyt sekä viileä tummansuklaan ruskea. Tyylisuuntauksessa esiintyy paljon voimakkaita kontrasteja erityisesti yhdistettynä mustaan ja/tai valkoiseen.
Kuoseissa suositaan digitaalisia ja graafisia kuviointeja.

Avainsanat
 - Poolokaulus
 - Pehmeät silhuetit
 - 1990-luku
 - Nahkalaadut
 - Voimakkaat, intensiiviset värit
 - Sporttisuus
 - Graafiset kuosit ja printit
TRENDIVÄRIT - SYKSY/TALVI 2016/17

INDIGO
VOIMAKAS PURPPURA
VIOLETIN SÄVYT
TOMAATINPUNAINEN
SCARLET RED
NAAVAN VIHREÄ
SAMMALEENVIHREÄ
OLIIVIN VIHREÄ
MALAKIITIN VIHREÄ
SINAPINKELTAINEN
SAHRAMI
HUNAJA
OLJENKELTAINEN
LÄMMIN BEIGE
KAMELI
TOFFEE
KAARNANRUSKEA
SAVI (TUMMA HARMAALLA TAITETTU BEIGE)
PASTELLISET HARMAAN JA BEIGEN SÄVYT
HARMAAN ERI SÄVYT
TUHKANSININEN
KERMANVALKOINEN
VIILEÄT, PUHTAAT PASTELLISÄVYT (JÄÄNSININEN, KYYHKYNSININEN, PUUTERIMINTTU)
METALLIT (KULTA, PRONSSI, KUPARI HOPEA)
KIRKAS FUKSIA
KIRKAS OMENANVIHREÄ
HAPON VIHREÄ

MATERIAALIT JA KUOSIT
 
SAMETTI
SIFONKI
OHUET NEULEET
- kásmir, merinovilla, silkki-villasekoite
NAHKA
- nappa, mokka, kiilto
KOHOKUVIOITU PITSI
TURKIS
DENIM
RIBBINEULOS
KREPPIKANGAS

LIITURAITA
PYSTYRAITA
KUKKA- JA METSÄKUOSIT
- tummalla pohjalla
TAPETTIKUOSI
IKAT-KUOSI
ART DECO –KUOSI
- vintagekuosit
HARLEKIINIKUOSI
GLAMOURIT KUKKAKUOSIT
HERKÄT KUKKAKUOSIT
KALAVERKKOKUOSI
MATELIJAKUOSIT
- uudet eläinkuosit
MARMORIKUOSI

SESONGIN MUST HAVE - SYKSY/TALVI 2016/17


YLIPITKÄ, VÄLJÄ TAKKI
- leveä vyö yhdistetään nyt päällystakkiin
 
POOLOPAITA
- perinteinen malli tai laakea, korkea kaulus
 
TALONPOIKAISTYYLINEN SIFONKIPAITA
- isot pussihihat ja huivikaulus tai röyhelöt miehustassa
 
HOUSUHAME
- puolisäären malli
 
MIDIHAME
- väljä ja korkeavyötäröinen tai kynämallinen halkiolla ja kietaisurakenteella
 
VEKKIHAME
SIVUSTA LASKOSTETTU HAME
MULTIKERROSTETTU HAME
 
PITKÄHIHAINEN MAKSIMEKKO
- ilmava ja laskeutuva
KAPEA- / NARUOLKAIMINEN MEKKO
 
YLISUURET HIHAT
- holkkihiha, pussihiha, puhvihiha
 
PALJAAT OLKAPÄÄT (OFF-SHOULDER)
 
RÖYHELÖT
HAPSUT
HÖYHENET
 
KIETAISURAKENNE
 
SHAALIKAULUS / HUIVIKAULUKSET
KERROKSELLISUUS
 
VETOKETJUT
- myös yksityiskohtina
 
MASKULIINISET ELEMENTIT / YKSITYISKOHDAT
KONTRASTIVÄRISET KANTTAUKSET