INTOHIMOSTA PUKEUTUMISEEN JA PALVELUUN

find your colors - find your style

TRENDIKATSAUS - SYKSY - TALVI 2015/2016

Syksyn ja talven muodissa perinteinen ja moderni sekoittuvat kun traditionaalinen, luonnonmukainen, ruskainen syysmuoti kohtaa teollisen väripaletin, futurismin ja teknologian kehityksen.
Syksyn näkyvimmät trendisuuntaukset ovat vähäeleinen puuterimaailma, traditionaalinen maaseututyyli, moderni viktoriaanisuus ja futuristinen näkemys tulevaisuudesta. Väripaletissa hallitsevat huurteiset ja utuiset sävyt, lämpimät ruskan sävyt, syvät ja tummat jalokivisävyt, kylmät teolliset värisävyt sekä eri metallit.
 

 

VÄHÄELEINEN PUUTERIMAAILMA

- HEMPEÄÄ, HERKKYYTTÄ, MUHKEUTTA -

Yksi tämän syksyn näkyvimmistä trendisuuntauksista on naisellinen, herkkä ja hempeä puuterimaailma.

Värit ja yksityiskohdat
Tässä trendisuuntauksessa hallitsevat puuteriset, utuiset ja murretut värisävyt. Paletista löytyvät mm. vaaleita pinkin sävyjä, jäänsinistä, sameaa minttua, mauvea ja valkoisen sävyjä. Kuosit, printit ja kirjailut ovat hillittyjä, herkkiä ja kauniita. Romanttiset yksityiskohdat - pitsit, rusetit ja laskeutuvat, läpinäkyvät yksityiskohdat - tuovat tyylille ominaiseen väljään silhuettiin naisellisuutta.

Silhuetti ja materiaalit
Silhuetti on tässä tyylisuunnassa väljä, valuva ja pehmeä. Suorat linjat, A-mallit ja kerroksellisuus ovat avainasemassa. Paksut neuleet, muhkeat kaulukset ja turkikset täydentävät pehmeän ja väljän linjan maailman. Muhkeiden neuleiden rinnalle on nyt yhdistetty kevyet, ylelliset ja kauniisti laskeutuvat materiaalit kuten silkki, sifonki ja viskoosi.
 
Avainasiat
- Paksut neuleet
- Muhkeat kilpikonnakaulukset
- Palmikkoneuleet
- Ohuet, väljät A-malliset neuleet
- Turkikset
- Kevyet tunikat ja puserot romanttisilla pitsi- ja sifonkiyksityiskohdilla

TRADITIONAALINEN MAASEUTUTYYLI

- PERINTEIKKYYTTÄ, YLÄLUOKKAISUUTTA, RÄÄTÄLÖITYÄ -

Syyskaudelle ominaiset ruskan sävyt esiintyvät tämän syksyn traditionaalisessa, yläluokkaisessa maaseututyylissä. Tyylisuuntauksen perusta on perinteinen englantilainen maaseututyyli sekä pitkään syysmuotia hallinnut militarismi.

Silhuetti
Silhuetti on räätälöity, jopa herrasmiesmäinen. Muhkeat, kerrostetut yläosat yhdistetään nyt jopa hyvin niukkaan alaosaan.

Värit ja materiaalit
Värimaailma on lämmin, herkullinen ja värikylläinen; konjakki, kameli, meripihka, ruoste, kulta, pronssi, sammaleenvihreä, sinapinkeltainen, savenharmaa, karpalonpunainen ja rubiini.
Materiaaleissa vallitsee luonnonmukaisuus; mm. villa ja puuvilla hallitsevat tässä tyylissä. Materiaalipinnoista tärkeimpiä ovat mokka, sametti, denim, tweed ja neulokset. Naisellisuutta tyyliin tuo perinteinen kukkakuosi, jota käytetään nyt niin pikkukukkana, kuin suurina ja selkeinäkin kuvioina.

Avainasiat
- Samettihousut
- Tummat farkut
- Ponchot/shaalit
- Ruutupaidat
- Muhkeat palmikkoneuleet
- Duffelitakki

MODERNI VIKTORIAANISUUS

- HISTORIALLISUUTTA, TAITEELLISUUTTA, KORISTEELLISUUTTA-

Tämä tyylisuunta hakee inspiraatiota taiteen, historian ja traditioiden ohella myös teknologian ja tieteen maailmasta.
Tälle tyylille ominainen koristeellisuus yhdistetään nyt taiteellisuuteen. Moderni viktoriaanisuus on samalla niin kiinnostava, synkkä, hengellinen kuin dramaattinenkin. Erityisesti tämä tyylisuunta hallitsee juhlapukeutumista.
 
Silhuetti
Viktoriaanisen tyylin silhuetti on jäykkä, räätälöity, linjoja voimakkaasti korostava. Tätä tyyliä on modernisoitu ja yksinkertaistettu tähän kauteen suorilla linjoilla. Struktuuria silhuettiin tuo leikkisät, epäsymmetriset, kerrostetut helmat.
 
Materiaalit, pinnat ja printit
Tässä tyylisuunnassa koristeellisuus on tärkeä elementti. Nyt yhdistellään huoletta niin helmiä, brodeerauksia, tupsuja, tasseleita, rimpsuja kuin hapsujakin. Printeissä näkyvät peristeiset kukka- ja ornamenttikuviot sekä taiteelliset maaliroiskeet ja luovat siveltimen vedot. Kukkakuosi on päivitetty tähän kauteen tummaksi, sumeaksi, valuvaksi ja epätarkaksi. Printit ovat abstraktin epätäydellisiä.
Tätä trendisuuntaa hallitsee hyvin tummat sävyt; sävyjä hädin tuskin erottaa toisistaan. Paletista löytyvät mm. musta, tummanharmaa, samea tummanvihreä, viininpunainen, munakoiso, yönsininen ja tumma navy. Tummiin sävyihin tuodaan hohtoa ja loistetta metallisävyillä, glitterillä, kimalteella ja foliopinnoilla. Materiaalit ja pinnat ovat hienostuneita ja vietteleviä; silkki, satiini, sametti, nahka, käärmeennahka ja suomupinnat.
 
Avainasiat
- Korkeakauluksiset takit ja puserot
- Röyhelöt ja pitsit
- Laskokset
- Pitkähelmaiset mekot
- Runsas koristeelliset juhlapuvut
- Kukkakuosit
- Historialliset kuosit ja printit
- Brodeeraukset

FUTURISMI

- 3D–TULOSTUS, RAJATON MIELIKUVITUKSELLISUUS, MINIMALISTISUUS -
 
Teknologian kehitys näkyy jo vaatetusteollisuudessa ja inspiroi vahvasti tässä sesongissa niin tuotteiden muotokieltä, materiaaleja kuin pintojakin. Tämä tyylisuuntaus ei kuitenkaan rakennu pelkästä futuristisuudesta vaan se hakee rinnalle retroa inspiraatiota 60- ja 70 -luvulta.
 
Silhuetti ja materiaalit
Moderniin, pelkistettyyn, jopa laatikkomaiseen silhuettiin tuodaan kontrastia ja muotokieltä yhdistämällä eri materiaaleja keskenään. Laadukkaita, ja hienostuneita luonnonmateriaaleja yhdistellään nyt hyvin yllätyksellisellä tavalla - jopa kirkkaisiin tekoturkiksiin, kiiltäviin high tech -materiaaleihin ja 3D-tulostuksen inspiroimiin laserkuviointeihin ja -leikkauksiin.
 
Printit ja värit
Printeissä futurismi tulee esiin graafisuutena ja geometrisuutena. Printit ovat nyt selkeitä ja suuria. Värityksiltään mustavalkoisia tai kirkkaan teollisia värejä.
Väripaletti on hyvin selkeä, teollinen ja moderni. Palettia hallitsevat musta, valkoinen, harmaa, sähkönsininen, kirkas keltainen, punainen ja kirkas pinkki. Kiiltäviä pintoja, värikkäitä hologrammeja ja metallisävyjä nähdään erityisesti yksityiskohdissa ja asusteissa.
 
Avainasiat
- Laatikko- ja A-linja
- Laserkuvioinnit ja –leikkaukset
- Geometrisuus
- Trumpettihelmaiset hameet ja housut
- Poolokaulukset
- Tarkat,“terävät” linjat
- Vivahteikkaat, graafiset printit -> optinen illuusio
- Erilaisten printtien ja värien yhdistäminen keskenään

80-LUVUN LEIKITTELEVÄ PALUU

- RETRO-DISCO, VOIMA OLKAPÄILLÄ, INSPIROIDU DYNASTIASTA -
 
80-luku tekee vahvaa paluuta perinteisen, minimalistisen sekä futuristisen muodin rinnalle. Inspiraatiota on haettu erityisesti 80-luvun säihkyvästä discomaailmasta sekä ajan suosituimmista tv –sarjoista ja musiikista mm. Dynastiasta, Madonnasta ja Wham!:sta.
 
Silhuetti ja materiaalit
Keskittyminen olkapäihin, niiden valuvuuten ja muhkeuteen on tämän tyylisuunnan yksi tärkeimmistä silhueteista. Vyötäröä korostetaan korkeavyötäröisillä housuilla ja vöillä. Hameiden ja housujen helmat ovat 80-luvun perinteitä kunnioittaen erittäin leveät, modernilla twistillä. Leveiden ja pitkien linjojen rinnalle tekee vahvaa paluuta myös minimitta, joka näkyy erityisesti hameissa.
Materiaaleissa luotetaan luonnonmukaisiin ja erittäin laadukkaisiin materiaaleihin, jotka kestävät aikaa. Puuvilla, villa ja nahka luovat pohjan tämän tyylisuunnan materiaaleille.
 
Printit ja värit
Printeissä hallitsee retrot, isot geometriset kuosit, joissa ei olla säästelty väreissä. Erityisesti isot ruudut ovat tärkeä elementti tässä tyylisuunnassa.
Väreissä vain taivas on rajana; väripaletti koostuu kaikista mahdollisista sateenkaaren väreistä, mikä viimeistellään harmooniseksi kauniilla jalokivensävyillä. Hohtoa jalokivisävyjen rinnalla vaatteisiin tuovat paljetit, strassit ja timantit.
 
Avainasiat
- Korkeavyötäröiset, leveälahkeiset housut
- Ylisuuret neuleet
- Collegemekko
- Pehmeät, lasketut olkapäät
- Isot soljet ja vyöt
- Isot retrokuosit
- Juhlakankaat, paljetit
- Röyhelöt

VÄRIT


HIEKKA
BEIGE
harmahtava beige
 
RUSKEA
konjakinruskea
 
PUUTERISET JA HUURTEISET SÄVYT
jäänsininen, samea minttu
vaaleanpunainen, roosa, mauve
 
HARMAAN ERI SÄVYT
meleerattu harmaa
 
TUMMANSININEN
TUMMA VIINIRYPÄLE
YÖNSININEN
 
PUNAINEN
VIININPUNAINEN
PINKKI
 
VALKOISEN ERI SÄVYT
 
OLIVIINVIHREÄ
METSÄN SÄVYT
tumma vihreä, myrkynvihreä
 
HELMIÄISMETALLIT
METALLIT
hopea, kulta, ruusukulta, kupari