INTOHIMOSTA PUKEUTUMISEEN JA PALVELUUN

find your colors - find your style

TRENDIKATSAUS

 

KEVÄT - KESÄ 2015


Muoti tulee tässä sesongissa maan tasalle ja lähelle kuluttajaa eikä kiidä enää korkeissa sfääreissä.

1970-LUKU
Tämän sesongin yksi näkyvimmistä trendeistä on 1970-luku. Materiaalit eivät suinkaan ole ”aitoja” 70-lukuisia - tönkköjä ja paksuja vaan ne on päivitetty kevyiksi ja laskeutuviksi. Kesäkauden tyylissä elää nyt todella vahvasti 1970-luvun henki. Tälle aikakaudelle ominaisia yksityiskohtia nähdään monissa vaatekappaleissa suurina kauluksina, isoina metallinappeina, hippimäisinä elementteinä, liehuvina helmoina, kukkakuvioina, mokkana, nahkana, hapsuina ja deniminä. Tyyli on boheemia, nostalgista ja romanttista. Siluettina on korostettu lantio ja leveät lahkeet.

DENIM
Katutyyli on tässä sesongissa hallitseva. Vaatteissa se näkyy helppoutena, mukavuutena ja väljyytenä. Materiaaleista denim kuvastaa parhaiten tätä tyyliä. Sen kirjo vaihtelee siististä ja tummasta ”bisnesdenimistä” kulutettuihin klassikoihin ja jopakimmeltäviin kivillä kirjottuihin malleihin.

BOHEEMIUS
Boheemisuus tuo tähän sesonkiin ripauksen romantiikkaa, huolettomuutta ja luonnonläheisyyttä. Boheemisuutta ilmentävät pehmeät ja liehuvat siluetit, etniset printit, pitsi, hapsut ja koristeelliset yksityiskohdat.

ROMANTTINEN PITSI, VERKKOMAISET KANKAAT, LASERLEIKKAUKSET
Perinteisen ja boheemisen pitsin lisäksi tänä keväänä nähdään laserleikattuja ja modernisoituja pitsipintoja, jotka tuovat uutta ulottuvuutta vaatteisiin. Kerrostamalla läpikuultavia kankaita leikitellään läpinäkyvyydellä. Ohuet pitsikerrokset ja verkkomaiset kankaat antavat vaatteille ilmavuutta ja läpikuultavuutta olematta kuitenkaan liian paljastavia.

3D-PINTA
Suunnittelijoita inspiroi nyt yhä vahvemmin ja vahvemmin 3D-tulostaminen. Kevät/kesä sesongin muodissa tämä näkyy 3D-koristekukkina, kerroksellisuutena, laserleikattuina kuviokankaina ja vaahtomaisina tekstiileinä.

KUKAT
Kukkaprintti on nyt perinteisempää ja voimakkaampaa kuin vuosiin. Kukkakuosit ovat tässä sesongissa suloisia, nostalgisia ja viattomia. MOKKANAHKA JA NAHKA
Mokkanahka tekee näyttävän paluun 1970-luvun trendisuuntauksen myötä. Mokkanahkaa on tänä keväänä vaatteiden lisäksi myös asusteissa. Nahkaa on niin perinteisenä kuin päivitettynäkin. Se on päivitetty tähän sesonkiin kiiltäväksi ja laserleikatuksi. Hallitsevin nahan väri on nyt ruskea ja sen eri sävyt. Lisäksi nahkaa näkee väritettynä myös useampaan muuhun, jopa pastellisiin, kirkkaisiin ja metallisiin väreihin.

LEVEÄT LAHKEET
Kapeiden farkkujen rinnalle nousee leveät lahkeet. Ne tulevat nyt katukuvaan ja alkavat näyttää jälleen hyvältä tavallisenkin kuluttajan silmissä. Leveitä lahkeita nähdään myös vajaamittaisissa housuissa.

HAPSUT, TUPSUT JA NYÖRITYKSET
Tämän sesongin vaatteisiin hapsut ja tupsut lisäävät liikettä ja ulotteisuutta. Perinteisesti lisäasusteissa (kengät, laukut, hansikkaat, huivit) käytetyt hapsut ovat nyt siirtyneet myös vaatekappaleisiin, kuten hameisiin, mekkoihin ja housuihin. Nyöritettyjä yksityiskohtia on paitojen kauluksissa, housuissa ja lahkeiden suissa.

SAFARI
Sesongin eksoottista teemaa edustaa moderni safari. Värikartta on maanläheinen ja materiaalit ovat keveitä. Pintoja elävöitetään punoksilla, helmikirjailuilla ja brodeerauksilla. Siluetti on väljä, selkeä ja pelkistetty. Maanläheisen väripaletin ja beigen eri sävyjen lisäksi nähdään myös eläinkuoseja, jopa kirkkaissa perusväreissä.

MILITARISMI
Trendinä militarismi jatkaa viime syksystä tähän kevääseen. Militaristisia yksityiskohtia kuten metallisolkisia vöitä, isoja metallinappeja, ronskeja vetoketjuja ja suuria taskuja näkyy nyt kaikissa vaatekappaleissa. Takeissa ja jakuissa on kaksirivinapitus. Hallitsevana värinä tässä trendisuuntauksessa on maastopuvun vihreä.

JAPANILAINEN TYYLISUUNTAUS
Japanilaistyylille perinteisiä kukkaprinttejä ja pastellivärejä näkyy nyt paljon. Suuret hihat, pyöristetyt olkapäät ja paksulla vyöllä korostettu uuma antaa vaatteille japanilaistyylisen vaikutelman. Takit ja jakut ovat kimonotyylisiä.

TAITEELLISUUS
Kauden mallistoissa on vaikutteita myös taiteen eri aloilta. Tämä tyyli on rentoa, hauskaa ja villiä. Vaatteista välittyy tietty absurdisuus. Kuoseissa on eri aikakausien taidesuuntia ja ne vaihtelevat kubismista jugendiin ja art decoon. Yhtenä osana taiteellista trendiä on värikkäitä akvarelliprinttejä. Ne muistuttavat impressionismin kukkamaalauksia. Vaatteissa nähdään niin vesiväriprinttejä, maaliroiskeita, mustetahroja kuin solmuvärjäystäkin.

METALLI JA KIMALLEPINNAT
Juhlapukeutumisessa on metallipintoja ja kiiltäviä materiaaleja. Metallilankoja sekoitetaan mustiin kankaisiin. Metallipintoja nähdään nyt myös kirkkaissa väreissä. Hopea nousee tässä sesongissa kultaa tärkeämmäksi metallin sävyksi.

SPORTTISUUS
Terveellisen ja aktiivisen elämäntyylin myötä noussut sporttinen tyyli pitää pintansa tälläkin kaudella. Trendi näkyy sileinä pintoina, selkeinä rakenteina, näyttävinä tereinä ja tikkauksina.

LYHYET PAIDAT
Lyhyet paidat palaavat viime kesän trendinä takaisin tähän kesään. Ne puetaan nyt korkeavyötäröisten housujen ja hameiden kanssa. Tämän sesongin paidoissa näkyy röyhelöitä, 3D-printtejä ja muita erikoisia tekstuureita.

MASKULIINISUUS JA YLISUURET VAATEKAPPALEET
Maskuliinisuus, suoralinjaisuus ja ylisuuret vaatekappaleet pysyvät edelleen muodissa. Vaatteiden väljyys ja miesten vaatekaapista lainatut vaatekappaleet antavat androgyynisen vaikutelman pukeutumisessa.

HOUSUPUKUJEN JA KAULUSPAIDAN PALUU
Nyt muodissa ovat myös ryhdikkäät bleiserit ja jakkupuvut. Housupukuja asustetaan näyttävillä yksityiskohdilla ja vöillä. Kauluspaita saa aivan uuden ilmeen koristeellisilla napeilla, nyörityksillä ja erimallisilla kaula-aukoilla. Klassinen kauluspaita puetaan liivimekkojen ja lyhythihaisten mekkojen alle tai rennosti vain sen päälle.

RAIDAT JA RUUDUT
Aina niin klassinen merimies-raitakuosi nähdään nyt aivan uudenlaisina toteutuksina. Raitoja yhdistetään nyt rinnakkain eri levyisinä pintoina ja hyvinkin poikkeavina väriyhdistelminä. Ruutu - yksi viime syksyn trendikuoseista - jatkuu myös tälle keväälle. Musta-valkoista ruutukuosia nähdään niin suurina kuin pieninäkin ruutuina.

LASKOKSET
Aikaisemmin pääsääntöisesti hameissa nähdyt laskokset ovat siirtyneet nyt moniin muihinkin vaatekappaleisiin. Laskoksia on niin paidoissa, mekoissa kuin takeissakin. Laskosten lisäksi myös suuret halkiot antavat liikettä vaatteelle.

VIKTORIAANISUUS
Romanttiset yksityiskohdat, näyttävät korut ja maata viistävät helmat tuovat tähän kauteen viktoriaanisia vaikutteita. Pitsi, korkeat ja runsaat kaulukset, napitukset, helmikirjailu ja koristeelliset yksityiskohdat koristavat niin mekkoja, hameita kuin vaatteiden yläosiakin. Viktoriaanisuus tuo tämän sesongin juhlapukeutumiseen naisellisuutta ja hienostuneisuutta.

YKSIVÄRISYYS
Yksivärisyys tarjoaa nyt hengähdystauon näiden lukuisien trendien keskellä. Yksivärisyydestä ja selkeydestä huolimatta vaatteet pysyvät ylellisinä luksusmateriaalien ja hiottujen yksityiskohtiensa ansiosta. Muodon merkitys korostuu dekoratiivisuuden puuttuessa.


 

VÄRIT

Kevät/kesä 2015 on sävymaailmaltaan puuteroitua, pehmeämpää ja pestympää kuin aiempina kausina. Värit ovat himmeitä ja ”auringon haalistamia”. Valkoista näkyy paljon eri sävyissä. Nude-värejä ja neutraaleja hiekan sävyjä on myös paljon ja tästä johtuen ne erottuvat hallitsevana muusta värikartasta. Yksivärisyys on nyt hallitsevaa. Kesäsesongille epätyypillisen voimakkaat, kuninkaallisen tummat sävyt kuten lasinvihreä, viininpunainen ja tummansininen löytyvät tämän kevät/kesä -sesongin kartasta. Kauden kirkkaammat sävyt painottuvat tehosteväreihin ja yksityiskohtiin. Jäänsävyt jatkavat viime sesongilta.
 
Kalkki
Vanilja
Hiekanvaalea
Metalliset hiekansävyt
Puuteroidut pastellit

Kehäkukka
Auringonkukka

Ruoste
Kupari
Hehkuva oranssi (tehoste)

Tiilenpunainen
Verigreippi
Koralli, vesimeloni
Vadelma
Voimakas unikko (tehoste)

Laventeli
Kanerva

Indigo
Taivaansininen
Sähkönsininen (tehoste)

Turkoosi
Aqua (tehoste)

Mintunvihreä
Oliivinvihreä
Apilanlehti
Vedenvihreä
Pistaasi
Smaragdi (tehoste)

Harmaan eri sävyt
Mullanruskea
Musta