INTOHIMOSTA PUKEUTUMISEEN JA PALVELUUN

find your colors - find your style

TRENDIKATSAUS - KEVÄT/KESÄ 2016


Vaatteiden alkuperä, käytettävyys ja pitkäikäisyys ovat nyt entistäkin tärkeämmässä asemassa; näihin asioihin kiinnitetään yhä enemmän huomiota. Viestittäminen pukeutumisella on tärkeässä roolissa. Elämyksiin ja kokemuksiin halutaan panostaa.
Teknologian vaikutus vaatetuksessa näkyy vahvempana kuin koskaan aikaisemmin. Se näkyy erityisesti kehittyneissä materiaaleissa ja muotokielessä. Teknologian kehittyminen toisaalta inspiroi palaamaan juurille – maanläheisyys ja luonnollisuus ovat tärkeitä avainsanoja - on entistä tärkeämpää, että vaatteet kestävät aikaa ja kulutusta.

Tässä sesongissa yhdistyvät luonnollisuus ja maanläheisyys, 70-luvun retro, hipahtava romanttisuus, sporttisuus, energisyys ja teknologian vaikutus.
Printit ja kuosit ovat nyt entistä näkyvämmässä osassa: erityisesti kukkakuosit, marmorikuosit, graafiset raidat ja graafiset pilkut.
Sesongin väripaletti on kevyen raikas ja selkeä. Väreissä yhdistyvät hempeät sorbettisävyt, intensiiviset tropiikinsävyt ja rauhalliset maanläheiset sävyt.

Tämän kevät/kesä sesongin päätrendisuunnat:
1. Luonnollista ja aitoa
2. Värikästä energiaa
3. Teknologiaa ja laadukasta keinotekoisuutta
 
 

1. LUONNOLLISTA JA AITOA
Kertakäyttöyhteiskunnan ja kasvavan teknologian rinnalle nousee kaipuu takaisin luontoon, luonnollisuuteen ja aitouteen. Tämä näkyy erityisesti tämän tyylisuunnan materiaaleissa ja muotokielessä. Liika koristeellisuus on riisuttu. Tyylisuuntaan on haettu sporttisia vaikutteita 90-luvulta.

Silhuetti ja materiaalit
Vaatteiden muotokieli ja materiaalit tukevat teeman arvomaailmaa luonnollisuudellaan, käytettävyydellään ja ajattomuudellaan. Vaatteiden silhuetit ovat väljä, A-linjainen ja suora. Leikkaukset ovat geometrisia ja ne kulkevat sekä lineaarisessa että diagonaalisessa linjassa. Mallit ovat hyvin pelkistettyjä, jopa minimalistisia. Materiaalit ovat maanläheisiä, kestäviä ja pitkäikäisiä. Luonnonmateriaalit - pellava, silkki ja puuvilla - ovat tämän teeman punainen lanka. Nahka, denim ja puuvillatvilli ovat sesongin ykkösmateriaalit. Niihin yhdistetään pehmeyttä ja naisellisuutta esim. puuvillapitsillä sekä brodeeratulla puuvillalla. Kankaat ovat pestyjä, kulutetun näköisiä ja pehmeästi rypytettyjä. Niihin halutaan näkyvän käsin kutomisen leima.
Värit, kuosit ja printit
Luonnollisen tyylin väripaletti on neutraalin hillitty. Se tukee tyylisuunnan aitoa ja rehellistä linjaa. Pohja teeman värimaailmalle rakentuu rauhallisista, maanläheisistä ja lämpimistä sävyistä mm. luonnonvalkoisesta, pellavasta ja lämpimistä ruskeista. Näihin yhdistetään kevyitä pastellisävyjä. Tätä palettia väritetään chilinpunaisella ja laivastonsinisellä. Särmikkään lisän klassisen tyylikkääseen palettiin tuo metallinsävyt, erityisesti kupari ja pronssi.
Kuosit ja printit toistavat teeman aitoutta ja luonnollisuutta. Tämän tyylisuunnan printtimaailmaa hallitsee marmorikuosi. Tärkeitä elementtejä sen rinnalla ovat graafiset ja perinteiset raidat, pilkut ja klassiset ruudut. Batiikkikuviointi, tribaalikuviot ja punokset ilmentävät teeman maanläheisyyttä.

Avainasiat
- A- ja suoralinja
- anorakki, ylisuuret takit, pusakkamalli
- kauluspaidat ja ruutupaidat
- vajaamittaiset housut, 7/8 -pituudet
- tunikapituus, paitamekko, laatikkomalliset tunikat
- pestyt ja kulutetut farkut, ”girlfriend –malli”
- halkiot yläosissa
- tvilli-housut
- nyöritetyt yksityiskohdat ja nyörikiinnitys
- taskut, halkiot
2. VÄRIKÄSTÄ ENERGIAA

Yksinkertaisuus, innovatiivisuus ja yhteisöllisyys ovat avainsanat tässä värikkäässä, energiapitoisessa ja optimistisessa teemassa. Inspiraatiota haetaan monikulttuurisuudesta, Malibu Beachistä ja runsaista kukkapuutarhoista. Tässä luksusta ja rentoutta yhdistävässä tyylisuunnassa lähestytään 70-luvun retroa modernilla otteella. Teema on hyvin naisellinen, sievä ja leikkisä, ripauksella sporttisuutta ja nostalgisuutta.
 
Silhuetti ja materiaalit
Tämän tyylisuunnan silhuetit ovat naisellisen pehmeä ja valuva sekä vastakohtaisesti räätälöity ja selkeän graafinen. Lahkeet ovat nyt leveämpiä. Helmat ovat runsaita, liehuvia ja maxipituisia. Materiaaleissa vallitsee luonnonmukaisuus, laskeutuvuus ja läpikuultavuus. Puuvilla, pellava, silkki ja trikoo ovat miellyttävän pehmeitä ja kevyitä. Naisellisuutta teeman materiaaleihin tuovat pitsi, puuvillapitsi, sifonki, silkkikreppi ja kuvio-brodeerattu puuvilla. Ribbitrikoo ja pikee tuovat retron vivahteen tähän tyylisuuntaan. Napakka denim ja puuvillachambré sekä vahvat ja eläväiset pintatekstuurit antavat sopivaa kontrastia näihin niin naisellisiin ja kevyisiin materiaaleihin.
 
Värit, kuosit ja printit
Teeman väripaletti on energinen, värikylläinen ja raikas. Paletin sävyt ovat trooppisia ja energisiä karkkivärejä kuten turkoosi, tumma viinirypäle, mangonkeltainen, papaijanoranssi, ruohonvihreä ja purukumipinkki. Pehmeä kermanvalkoinen, puuterilila, malva ja meleeratut harmaat tasapainottavat tätä muuten niin kirjavaa väripalettia. Runsaat ja värikkäät kuosit ja printit kulkevat käsikädessä tämän teeman kanssa. Kukat ovat sesongin tärkeimpiä kuoseja; ne ovat suuria ja selkeitä, mutta samalla herkkiä. Niihin haetaan inspiraatiota kukkapuutarhoista, -niityiltä ja trooppisista kasveista. Vesivärilaveeraus, tapettikuosit, maaliroiskeet, liukuvärjäys ja graafiset väriblokit rikkovat tätä romanttista linjaa.
 
Avainasiat
- räätälöidyt ja istuvat vaatteet
- klassiset mallit
- housuhameet
- A-linjaiset hameet (minihelma)
- epäsymmetriset helmat
- kotelomekot
- lyhyet jakut
- korkeavyötäröiset alaosat
- maxi-helmat
- trumpettihelma (hameet ja mekot)
- lasketut olkapäät
- trumpettihihat
- kietaisumallit
- haalarit
- klassiset poolopaidat
- minishortsit
- etunapitus hameissa
- röyhelöt
- värikkäät hapsut
3. TEKNOLOGIAA JA LAADUKASTA KEINOTEKOISUUTTA

Inspiraatiota tähän teemaan haetaan tieteestä, teknologiasta ja vastapainoisesti vedenalaisesta maailmasta ja sen sadunomaisuudesta. Kuten aiemmissa tyylisuunnissa, myös tässä sporttisuus on vahvasti läsnä. Tässä teemassa se on hienostunutta ja pehmeän modernia.
 
Silhuetti ja materiaalit
Teeman silhuetti on hyvin laatikkomainen, väljä ja minimalistinen. Siihen on yhdistetty naisellista pehmeyttä.
Teknologian vaikutus näkyy materiaaleissa ja pinnoissa. Hillityn kiiltävät ja hohdokkaat pinnat elävöittävät materiaaleja. Laskeutuvat materiaalit ja läpikuultavuus sekä naisellinen pliseeraus tuovat herkkyyttä tähän muuten niin tekniseen teemaan. Nahka, verkkomaiset materiaalit ja puuvillapikee ovat tämän teeman avainmateriaaleja.
Pinnoissa ja tekstuureissa toistuvat kolmiulotteisuus, graafisuus ja geometrisuus. Laserleikattu pinta on nyt uusi pitsi.
 
Värit ja yksityiskohdat
Teeman väripaletissa yhdistyvät herkän viileät sorbettisävyt, vedenalaisen maailman tummat sävyt sekä kylmät ja hohtavat metallinsävyt. Hempeä mintunvihreä, hortensia ja shampanja yhdistetään syvään indigonsiniseen ja särmikkääseen metallinvihreään. Paletti kasataan harmoniseksi neutraaleilla luunvalkoisen, hentojen harmaiden ja hiekan sävyillä. Väreissä, kuoseissa ja printeissä toistuu merestä haetun inspiraation vaikutus. Aallokkomainen printti, epäsymmetriset raidat, köydet, ankkurit ja kompassit tuovat perinteistä sailor-teemaa tähän kesäsesonkiin. Photoprintit, näkyvät logot sekä teksti- ja numeroprintit antavat ripauksen sporttisuutta tähän, jopa hyvinkin perinteisen kesäiseen printtiteemaan. Teeman modernia otetta tukee abstraktit kuosit ja printit, joihin on yhdistetty ripaus hempeyttä ja naisellisuutta.
 
Avainasiat
- kietaisumalliset yläosat
- nilkkamittaiset housut
- lyhyet, vyötärömittaiset jakut
- midi-mitoitus
- suorat ja selkeät linjat
- laskeutuvat, kapeat suorat (prässi)housut
- kellohelmaiset hameet
- lasketut olkalinjat
- liivimekot
- sivuhalkiot
- kimonohihat
- epäsymmetrisyys
- (selkeälinjaiset) vesiputouskaulukset
- porkkanamalliset ja lahkeeseen voimakkaasti kapenevat housut
- nilkkapituinen, virtaviivainen kynähame
- naiselliset, pienet ja sievät yksityiskohdat


 

TRENDIKATSAUS - SYKSY - TALVI 2015/2016


Syksyn ja talven muodissa perinteinen ja moderni sekoittuvat kun traditionaalinen, luonnonmukainen, ruskainen syysmuoti kohtaa teollisen väripaletin, futurismin ja teknologian kehityksen.
Syksyn näkyvimmät trendisuuntaukset ovat vähäeleinen puuterimaailma, traditionaalinen maaseututyyli, moderni viktoriaanisuus ja futuristinen näkemys tulevaisuudesta. Väripaletissa hallitsevat huurteiset ja utuiset sävyt, lämpimät ruskan sävyt, syvät ja tummat jalokivisävyt, kylmät teolliset värisävyt sekä eri metallit.
 

VÄHÄELEINEN PUUTERIMAAILMA

- HEMPEÄÄ, HERKKYYTTÄ, MUHKEUTTA -

Yksi tämän syksyn näkyvimmistä trendisuuntauksista on naisellinen, herkkä ja hempeä puuterimaailma.

Värit ja yksityiskohdat
Tässä trendisuuntauksessa hallitsevat puuteriset, utuiset ja murretut värisävyt. Paletista löytyvät mm. vaaleita pinkin sävyjä, jäänsinistä, sameaa minttua, mauvea ja valkoisen sävyjä. Kuosit, printit ja kirjailut ovat hillittyjä, herkkiä ja kauniita. Romanttiset yksityiskohdat - pitsit, rusetit ja laskeutuvat, läpinäkyvät yksityiskohdat - tuovat tyylille ominaiseen väljään silhuettiin naisellisuutta.

Silhuetti ja materiaalit
Silhuetti on tässä tyylisuunnassa väljä, valuva ja pehmeä. Suorat linjat, A-mallit ja kerroksellisuus ovat avainasemassa. Paksut neuleet, muhkeat kaulukset ja turkikset täydentävät pehmeän ja väljän linjan maailman. Muhkeiden neuleiden rinnalle on nyt yhdistetty kevyet, ylelliset ja kauniisti laskeutuvat materiaalit kuten silkki, sifonki ja viskoosi.
 
Avainasiat
- Paksut neuleet
- Muhkeat kilpikonnakaulukset
- Palmikkoneuleet
- Ohuet, väljät A-malliset neuleet
- Turkikset
- Kevyet tunikat ja puserot romanttisilla pitsi- ja sifonkiyksityiskohdilla

TRADITIONAALINEN MAASEUTUTYYLI

- PERINTEIKKYYTTÄ, YLÄLUOKKAISUUTTA, RÄÄTÄLÖITYÄ -

Syyskaudelle ominaiset ruskan sävyt esiintyvät tämän syksyn traditionaalisessa, yläluokkaisessa maaseututyylissä. Tyylisuuntauksen perusta on perinteinen englantilainen maaseututyyli sekä pitkään syysmuotia hallinnut militarismi.

Silhuetti
Silhuetti on räätälöity, jopa herrasmiesmäinen. Muhkeat, kerrostetut yläosat yhdistetään nyt jopa hyvin niukkaan alaosaan.

Värit ja materiaalit
Värimaailma on lämmin, herkullinen ja värikylläinen; konjakki, kameli, meripihka, ruoste, kulta, pronssi, sammaleenvihreä, sinapinkeltainen, savenharmaa, karpalonpunainen ja rubiini.
Materiaaleissa vallitsee luonnonmukaisuus; mm. villa ja puuvilla hallitsevat tässä tyylissä. Materiaalipinnoista tärkeimpiä ovat mokka, sametti, denim, tweed ja neulokset. Naisellisuutta tyyliin tuo perinteinen kukkakuosi, jota käytetään nyt niin pikkukukkana, kuin suurina ja selkeinäkin kuvioina.

Avainasiat
- Samettihousut
- Tummat farkut
- Ponchot/shaalit
- Ruutupaidat
- Muhkeat palmikkoneuleet
- Duffelitakki

MODERNI VIKTORIAANISUUS

- HISTORIALLISUUTTA, TAITEELLISUUTTA, KORISTEELLISUUTTA-

Tämä tyylisuunta hakee inspiraatiota taiteen, historian ja traditioiden ohella myös teknologian ja tieteen maailmasta.
Tälle tyylille ominainen koristeellisuus yhdistetään nyt taiteellisuuteen. Moderni viktoriaanisuus on samalla niin kiinnostava, synkkä, hengellinen kuin dramaattinenkin. Erityisesti tämä tyylisuunta hallitsee juhlapukeutumista.
 
Silhuetti
Viktoriaanisen tyylin silhuetti on jäykkä, räätälöity, linjoja voimakkaasti korostava. Tätä tyyliä on modernisoitu ja yksinkertaistettu tähän kauteen suorilla linjoilla. Struktuuria silhuettiin tuo leikkisät, epäsymmetriset, kerrostetut helmat.
 
Materiaalit, pinnat ja printit
Tässä tyylisuunnassa koristeellisuus on tärkeä elementti. Nyt yhdistellään huoletta niin helmiä, brodeerauksia, tupsuja, tasseleita, rimpsuja kuin hapsujakin. Printeissä näkyvät peristeiset kukka- ja ornamenttikuviot sekä taiteelliset maaliroiskeet ja luovat siveltimen vedot. Kukkakuosi on päivitetty tähän kauteen tummaksi, sumeaksi, valuvaksi ja epätarkaksi. Printit ovat abstraktin epätäydellisiä.
Tätä trendisuuntaa hallitsee hyvin tummat sävyt; sävyjä hädin tuskin erottaa toisistaan. Paletista löytyvät mm. musta, tummanharmaa, samea tummanvihreä, viininpunainen, munakoiso, yönsininen ja tumma navy. Tummiin sävyihin tuodaan hohtoa ja loistetta metallisävyillä, glitterillä, kimalteella ja foliopinnoilla. Materiaalit ja pinnat ovat hienostuneita ja vietteleviä; silkki, satiini, sametti, nahka, käärmeennahka ja suomupinnat.
 
Avainasiat
- Korkeakauluksiset takit ja puserot
- Röyhelöt ja pitsit
- Laskokset
- Pitkähelmaiset mekot
- Runsas koristeelliset juhlapuvut
- Kukkakuosit
- Historialliset kuosit ja printit
- Brodeeraukset

FUTURISMI

- 3D–TULOSTUS, RAJATON MIELIKUVITUKSELLISUUS, MINIMALISTISUUS -
 
Teknologian kehitys näkyy jo vaatetusteollisuudessa ja inspiroi vahvasti tässä sesongissa niin tuotteiden muotokieltä, materiaaleja kuin pintojakin. Tämä tyylisuuntaus ei kuitenkaan rakennu pelkästä futuristisuudesta vaan se hakee rinnalle retroa inspiraatiota 60- ja 70 -luvulta.
 
Silhuetti ja materiaalit
Moderniin, pelkistettyyn, jopa laatikkomaiseen silhuettiin tuodaan kontrastia ja muotokieltä yhdistämällä eri materiaaleja keskenään. Laadukkaita, ja hienostuneita luonnonmateriaaleja yhdistellään nyt hyvin yllätyksellisellä tavalla - jopa kirkkaisiin tekoturkiksiin, kiiltäviin high tech -materiaaleihin ja 3D-tulostuksen inspiroimiin laserkuviointeihin ja -leikkauksiin.
 
Printit ja värit
Printeissä futurismi tulee esiin graafisuutena ja geometrisuutena. Printit ovat nyt selkeitä ja suuria. Värityksiltään mustavalkoisia tai kirkkaan teollisia värejä.
Väripaletti on hyvin selkeä, teollinen ja moderni. Palettia hallitsevat musta, valkoinen, harmaa, sähkönsininen, kirkas keltainen, punainen ja kirkas pinkki. Kiiltäviä pintoja, värikkäitä hologrammeja ja metallisävyjä nähdään erityisesti yksityiskohdissa ja asusteissa.
 
Avainasiat
- Laatikko- ja A-linja
- Laserkuvioinnit ja –leikkaukset
- Geometrisuus
- Trumpettihelmaiset hameet ja housut
- Poolokaulukset
- Tarkat,“terävät” linjat
- Vivahteikkaat, graafiset printit -> optinen illuusio
- Erilaisten printtien ja värien yhdistäminen keskenään

80-LUVUN LEIKITTELEVÄ PALUU

- RETRO-DISCO, VOIMA OLKAPÄILLÄ, INSPIROIDU DYNASTIASTA -
 
80-luku tekee vahvaa paluuta perinteisen, minimalistisen sekä futuristisen muodin rinnalle. Inspiraatiota on haettu erityisesti 80-luvun säihkyvästä discomaailmasta sekä ajan suosituimmista tv –sarjoista ja musiikista mm. Dynastiasta, Madonnasta ja Wham!:sta.
 
Silhuetti ja materiaalit
Keskittyminen olkapäihin, niiden valuvuuten ja muhkeuteen on tämän tyylisuunnan yksi tärkeimmistä silhueteista. Vyötäröä korostetaan korkeavyötäröisillä housuilla ja vöillä. Hameiden ja housujen helmat ovat 80-luvun perinteitä kunnioittaen erittäin leveät, modernilla twistillä. Leveiden ja pitkien linjojen rinnalle tekee vahvaa paluuta myös minimitta, joka näkyy erityisesti hameissa.
Materiaaleissa luotetaan luonnonmukaisiin ja erittäin laadukkaisiin materiaaleihin, jotka kestävät aikaa. Puuvilla, villa ja nahka luovat pohjan tämän tyylisuunnan materiaaleille.
 
Printit ja värit
Printeissä hallitsee retrot, isot geometriset kuosit, joissa ei olla säästelty väreissä. Erityisesti isot ruudut ovat tärkeä elementti tässä tyylisuunnassa.
Väreissä vain taivas on rajana; väripaletti koostuu kaikista mahdollisista sateenkaaren väreistä, mikä viimeistellään harmooniseksi kauniilla jalokivensävyillä. Hohtoa jalokivisävyjen rinnalla vaatteisiin tuovat paljetit, strassit ja timantit.
 
Avainasiat
- Korkeavyötäröiset, leveälahkeiset housut
- Ylisuuret neuleet
- Collegemekko
- Pehmeät, lasketut olkapäät
- Isot soljet ja vyöt
- Isot retrokuosit
- Juhlakankaat, paljetit
- Röyhelöt
TRENDIVÄRIT - SYKSY/TALVI 2015/16
 
HIEKKA
BEIGE
harmahtava beige
 
RUSKEA
konjakinruskea
 
PUUTERISET JA HUURTEISET SÄVYT
jäänsininen, samea minttu
vaaleanpunainen, roosa, mauve
 
HARMAAN ERI SÄVYT
meleerattu harmaa
 
TUMMANSININEN
TUMMA VIINIRYPÄLE
YÖNSININEN
 
PUNAINEN
VIININPUNAINEN
PINKKI
 
VALKOISEN ERI SÄVYT
 
OLIVIINVIHREÄ
METSÄN SÄVYT
tumma vihreä, myrkynvihreä
 
HELMIÄISMETALLIT
METALLIT
hopea, kulta, ruusukulta, kupari

trendiVÄRIT KEVÄT/KESÄ 2016 TRENDISUUNNITTAIN


1. LUONNOLLISTA JA AITOA
- krominkeltainen
- puuteriroosa
- ruosteenpunainen
- graffiti
- nougatruskea
- tumma toffee
- tiilenpunainen
- sammalenvihreä
- laivastonsininen
- indigo
- meleeratut harmaat
- pronssi
- kupari
 
2. VÄRIKÄSTÄ ENERGIAA
- lehtivihreän sävyt
- turkoosi
- voimakas fuksia
- purkkapinkki
- puuterilila
- tumma viinirypäle (tumma lila)
- kastanjanruskea
- metsänvihreä
- pehmeä kerma
- voimakas oranssi
- lohenpunainen
- mangonkeltainen
- papaijanoranssi
- oranssinkuorenoranssi
- ruohonvihreä
- tumma turkoosi / petroolinsininen
- malva
- meleeratut värit
 
3. TEKNOLOGIAA JA LAADUKASTA KEINOTEKOISUUTTA
- mintunvihreä
- hortensia
- sitruuna
- laventeli
- koralli
- rosé (sampanjaa)
- sampanja
- sorbettiset sävyt
- puuterinen aprikoosi
- indigonsininen
- luunvalkoinen